Oversigt over programmet inkl priser på vinsmagning. Opdaters løbende.
Der er ingen tvivl om, at hvis jeg selv blev tilbudt sådan en rejse, ville jeg slå til med det samme. Det er altid svært at vælge, når der er så mange steder, man gerne vil vise, derfor er programmet også forholdsvist stramt, med en del transport. Alle steder: hotellet, vingårdene og restauranterne, er steder som Benedikte og jeg kender og et kendetegn er, at alle er familieejet og/eller ejet af personer, hvor deres arbejde også er deres passion.
Benedikte og jeg glæder os meget til at vise jer rundt.
Prisen inkluderer fly, transport i Italien, indkvartering på dobbeltværelse,
morgenyoga, morgenmad, 4 x aftensmad, 2 x frokost.
Vin til maden og vinsmagning betaler du selv.
Priserne for vinsmagning vil stå på hjemmesiden, efterhånden som jeg får priserne oplyst. Hos Ca’barun betaler man selv samlet for frokost og vinsmagning.
Turen er et privat arrangement, dvs. du selv skal sørge for rejsesygeforsikring samt afbestillingsforsikring.
Med hensyn til køb af vin på rejsen, så er priserne steget meget på transport af ½ og hele paller vine. Vi er desuden også begrænset af, at vi skal have plads til vinene i bilerne, men jeg undersøger lige nu en mulighed for, at vi kan få transporteret ca. 4 kasser vin med hjem hver, til en god pris. Enkelte af vingårdene tilbyder også at sende vine, en enkelt vingård har ligefrem et lager i København.
Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet.
Mandag 16. oktober
Afgang fra København med EasyJet EJU3920 kl 9.40, mødetid i lufthavnen 2 timer før.
Man kan medbringe en lille taske, der kan ligge under sædet, samt en 23 kg indchecket kuffert.
Ankomst Milano Malpensa kl 11.50
Benedikte og jeg tager imod jer i lufthavnen, derefter følger en køretur på ca 2 timer til Locanda Fontanazza i La Morra, hvor vi skal bo. Da det sikkert er noget tid siden, at I har spist på det tidspunkt, vil vi sørge for, at der er en smule at spise på køreturen.
Efter indtjekning skal vi på vores første besøg på en vingård, vi skal møde Gianni Ballerina og hans datter Cecilia. Cecillia og Gianni vil vise os rundt på gården og du vil opleve noget, som man ikke ser så ofte mere i dette område, de laver nemlig andet end vin. De laver en rigtig god Grappa og de dyrker bl.a. også nødder og æbler. Under besøget bliver der mulighed for at spise lidt. Maden er inkl. i prisen. Hvis vi har tid, tager vi også forbi deres lille destilleri.
Omkring kl 18.30 er vi tilbage på hotellet, hvor der vil være tid til at slappe af og nette sig, inden vi kl 20 har bord på restaurant Bovio, som ligger i udkanten af La Morra. Restaurant Bovio har en fantastisk panoramaudsigt og er kendt for deres meget store vinkort. Maden er inkl. i prisen.
Tirsdag 17. oktober
Dagen starter kl 8 med ca 50 minutters blid morgen-yoga for dem, der har lyst, efterfulgt af morgenmad.
Kl 10 tager vi afsted mod den lille by Camino, som ligger i området kaldet Monferrato.
Her skal vi besøge Dellavalle, som er en lille vingård, drevet af mor, far og søn. De dyrker bl.a. nogle druesorter, som man ganske sjældent ser i Danmark. De har en lille produktion, men kvaliteten er i top. Deres hvidvin Florilegium er en af mine favoritter. De har også en mindre produktion af honning. I løbet af det næste år åbner de op for et mindre B&B på stedet.
Derfra kører vi videre til byen Sala Monferrato, hvor vi skal spise frokost på Trattoria Antichi Sapori kl 13.00. Antichi Sapori er en lokal og meget autentisk restaurant, køkkenet er godt og solidt, det ses bl.a. ved, at lokale håndværkere spiser frokost i baglokalet. Her møder du ikke mange turister. Maden er inkl.
Efter en god frokost skal vi blot bevæge os 5 minutter væk, for at besøge Marco Botto. Marco Botto og familien driver en mellemstor vingård, hvor de dyrker de lokale druer. Deres hvidvin Vasin, som er lavet på sent høstede druer, er et stort hit blandt vores venner, det samme gælder for deres sparkling ‘metodo classico’ La Sala.
Sidst på eftermiddagen bevæger vi os tilbage til La Morra, hvor der skulle være tid til at slappe lidt af, inden dagen sluttes af med et besøg på Restaurant Uve kl 20.00. Restaurant Uve ligger midt i La Morra og har, for området, et moderne køkken. Vinkortet er ganske pænt og nogle gange har de en vinmenu, hvor man får alle vinene serveret på en gang, så man selv kan dufte og smage dem over for hinanden. Maden er inkl. i prisen.
Onsdag 18. oktober
Dagen starter med ca. 50 minutters blid morgenyoga kl 8:00 og derefter morgenmad.
Kl 10 er der afgang mod udkanten af Neive. Her skal vi besøge vingården Francone, endnu en familiedrevet vingård, hvor vi bliver vist rundt af gårdens datter Valeria. Efter rundvisningen, skal vi smage stort set hele paletten af vine fra lokale druer: Valsellera Brut, Langhe Arneis, Barbera d'Alba Superiore, Barbaresco Patriarchi og Barolo.
Efter vinsmagningen hos Francone, sætter vi kurs mod Ca’Barun, som ligger i Santo Stefano Belbo. Her driver danske Peter Thomsen en vingård. Peter byder os velkommen med en vinsmagning og lidt frokost. Ca’Barun laver bl.a. en glimrende Freisa, bobler på “metodo classico” og en skøn Vermouth di Torino. Her betaler du for vinsmagning og frokosten samlet.
Hen på eftermiddagen tager vi et smut forbi den hyggelige by Alba, Trøflens hovedstad.
Efter mulighed for at shoppe, slentre eller blot nyde en kaffe eller en drink i Alba, vender vi næsen mod La Morra, hvor dagens sidste punkt venter, nemlig aftensmad kl 19.30 på vores eget sted, Locanda Fontanazza, hvor chefkok Ruben har stået ved gryderne. Maden er inkl.
Torsdag 19. oktober
Dagen starter med ca. 50 minutters blid morgenyoga kl 8.00 og derefter morgenmad.
Kl 10 er der afgang mod byen Barolo. Her bliver der mulighed for at gå lidt rundt i byen og evt. smage vine, f.eks. hos Enoteca Regionale del Barolo eller Museo dei Cavatappi.
En times tid senere tager vi videre til den lille by Novello, hvor vi har en vinsmagning på Cantina Comunale di Novello kl 11.30, hvor vi skal smage 3 forskellige Nascetta. Nascetta er en lokal hvid drue og må kun kaldes Nascetta, hvis den er dyrket inden for dette lille område.
Efter smagningen kører vi videre mod Serralunga d’Alba, hvor vi skal have frokost på det lille hyggelige Vinoteca Centro Storico. Alessio, som driver stedet, er specielt kendt for sin Plin og Panna cotta.
Ca. 2 timer senere bevæger vi os en smule nordpå, hvor vi skal til vinsmagning hos Paolo Manzone. Paolo laver en af de bedste Baroloer, i det hele taget vin, set i forhold til prisen, efter min mening. Derudover er Paolo og hans kone Luisella, nogen af de sødeste og varmeste mennesker.
Vi er tilbage i La Morra ved ca. 18-tiden og kan slappe lidt af, inden vi slutter dagen ved igen at køre til Novello, hvor vi skal spise på restaurant Ant kl 20.30. Jeg vil ikke sige så meget om restaurant Ant, andet end at jeg er sikker på, at Tiziano, som er stedets vært, vil sørge for, at vi får en oplevelse. Maden er inkl. i prisen.
Derefter er det retur til La Morra. Det kan være en god ide at pakke sin kuffert inden man går i seng, da vi skal lidt tidligt af sted næste dag og ikke kommer tilbage til La Morra.
Fredag 20. oktober
Ingen yoga denne morgen. Efter morgenmad siger vi farvel til Valentina og Mattia og La Morra for denne gang og klokken 9:00 kører vi afsted mod Pinerolo.
I Pinerolo skal vi besøge Cantina Dellerba. Her møder vi brødrene Alex og Andrea, som sammen med deres far og storebror driver et rigtigt landbrug. Gennem årene er Alex og Andrea blevet vores gode venner. Hos dem skal du opleve en rigtig gård, en type gård som man fandt overalt i Piemonte, for bare 30-40 år siden. I dag har flere og flere landbrug slået sig på kun at lave vin, men her hos Dellerba, finder du det hele: dyr, vin, æbler, blåbær, ferskner, honning, restaurant og om sommeren, sommer-camp for børn, hvor de lærer og deltager i arbejdet i marken. Der drives her en gård ud fra en ægte overbevisning om, at "diversitet er godt”. Som de øvrige steder, bliver I mødt med en varme og gæstfrihed, som man kun kan glædes over.
Vi spiser frokost på stedet. Efter frokost vil vi prøve at afstemme tiden, så vi kan nå et stop ved Torino Outlet, på vej mod lufthavnen i Milano. I Milano skal vi have afleveret bilerne og være i lufthavnen ca. 2 timer før afgang. Vores hjemrejse står SAS for - vi skal med SK688 kl 20.05 med ankomst i København kl 22.05.
Ved ankomst til København er det tid til at sige farvel og tak for denne gang.
MAM er en privat klub,som skaber arrangementer med fokus på mad, vin og samtaler.